Haber Detay

Bizi Arayın 90-312-258-7907

Ulusal Kırsal Ağ” Yapısı Ortak Tarım Politikası Ağı Olarak Ülke Düzeyinde Yaygınlaştırılıyor”

Türkiye Ulusal Kırsal Ağını, 2023 Türkiye Yüzyılı kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı Koordinasyonunda; Türkiye Ortak Tarım Politikası Ağı olarak ülke düzeyinde yaygınlaştırıyoruz
. Temel anlayışı güven, işbirliği ve birlikte öğrenme olan OTP Ağı tarım ve kırsal kalkınma kurum ve kuruluşları, ilgili tüm paydaşlar ile işbirliği halinde çalışacak bir yapıdır.
OTP ağı yapısını etkin ve sağlıklı yürütebilmek amacıyla IPARD Yönetim Otoritesi başkanlığında bir üst düzey Yönlendirme Komitesi (YK) oluşturulmuş ve 81 ili kapsayan 26 Bölge merkez illeri belirlenmiştir.
Türkiye OTP Ağ yapısı çalışmalarını gerçekleştirmek üzere 28 Ağustos -1 Eylül 2023 tarihleri arasında Kayseri, Nevşehir, Karabük, Balıkesir ve Hatay illerinde ilk saha çalışmaları gerçekleştirilerek bölge koordinatörlükleri oluşturulmuş ve OTP ağı ile kırsalda değişimin hikayesi yazılmaya başlanmıştır.
Hatay’da 28 Ağustos – 1 Eylül tarihleri arasında 4 gün süren ve OTP AĞI’nın işleyişi, amacı ve hedeflerinin paylaşıldığı ziyaretlerde, tarım politikalarıyla ilgili tüm kurum ve kuruluşların temsilcileri ile paydaşlar bir araya gelmiş; ağlar oluşturulmaya başlanmıştır.
29 Ağustos 2023 tarihinde Yönetim Otoritesi uzmanı Ömer KARAÇAYLI ve Proje Uzmanı Nazlı DENGİ tarafından, Hatay İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün ÇOLAKOĞLU’ nun katılımıyla, Hatay Valisi Sayın Mustafa MASATLI ve Vali Yardımcısı Sayın Can ATAK makamlarında ziyaret edilmiş ve Ortak Tarım Politikası Ağı hakkında bilgilendirme yapılmıştır. Yapılan bilgilendirme ziyaretleri sonucunda Türkiye Ortak Tarım Politikası Ağı Hatay Bölge Koordinatörlüğünün kuruluş ve görevlendirme çalışmaları başlatılmıştır.
OTP çalışmaları kapsamında; Hatay İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, TKDK Hatay il Koordinatörlüğü, Hatay Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Hatay İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Milli Eğitim İl Müdürlüğü, Hatay Ziraat Odası İl Koordinasyon Başkanlığı ile görüşmeler yapılmıştır.
Deprem nedeniyle büyük hasar alan ilde kurum ve kuruluşlar çadır ve konteynerlarda görev yapmakta ve yoğun olarak sahada çalışmaktadır. Bu nedenle bilgilendirme çalışmaları sahada yerinde ziyaretler şeklinde gerçekleştirilmiştir. Ziyaretlerde OTP ağının yapısı anlatılırken bölgenin sorunları da dinlenmiştir. Görüşülen tüm kurum ve kuruluşlar Türkiye Ortak Tarım Politikası Ağı’ na katılım sağlayarak destek vereceklerini ifade etmiştir. ;

Haber Tarihi : 5 / 9 / 2023
Haber Kategorisi: : 1

Bu Etkinlik ile İlgili dosyalar


Bu Etkinlik ile İlgili fotoğraf ve Videolar

Bu Etkinlikle İlgili Fotoğraf Yüklenmemiş

Diğer Haberler

YÖNETİM OTORİTESİ SAHAYA ÇIKIYOR IPARD Yönetim Otoritesi Yerel Eylem Gruplarını yerinde ziyaret edecek.
Ulusal Kırsal Ağ çevrim içi Muş bölgesel toplantısı dört ana tema üzerinde yerel ve yabancı uzman sunumlarıyla, iyi uygulama örnekleriyle ve yerel paydaşların etkin katılımıyla gerçekleşti. Toplantıya Muş UKA bölgesel paydaşları olarak IPARD illerinde yer alan Tarım ve Orman İl Müdürlükleri ve TKDK İl Koordinatörlüğü’nden UKA temsilcileri, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı, Muş ili kooperatifleri, çiftçi, üretici birlikleri, dernekler ve ziraat odalarından toplam 144 temsilci katıldı...
13. IPARD II İZLEME KOMİTESİ HAZIRLIK TOPLANTISI 15 HAZİRAN 2022 TARİHİNDE ANKARA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
YEREL EYLEM GRUPLARI İÇİN KIRSAL TURİZM VE KISA TEDARİK ZİNCİRİ TEMATİK EĞİTİMLERİ LEADER YAKLAŞIMI UYGULAMA EĞİTİMLERİ TEKNİK DESTEK PROJESİ KAPSAMINDA YEREL EYLEM GRUPLARI İÇİN KIRSAL TURİZM VE KISA TEDARİK ZİNCİRİ TEMATİK EĞİTİMLERİ ÇEVRİMİÇİ (ONLINE) OLARAK GERÇEKLEŞTİRİLECEKTİR.