Haber Detay

Bizi Arayın 90-312-258-7907

ULUSAL KIRSAL KALKINMA STRATEJİSİ (UKKS-IV 2024-2028 ) BELGESİ’NİN HAZIRLIK ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI

Ülkemizde kırsal kalkınma programlarının hazırlanması ve uygulanmasında en üst politika belgesi olan Kalkınma Planı esas alınmaktadır. Kalkınma Planları tüm sektörlere ilişkin (Tarım, Eğitim, Sağlık, Çevre ve İklim, Enerji, Ulaşım ve Altyapı gibi) politika ve tedbirleri belirlemek amacıyla, beş yıllık olarak hazırlanmaktadır.
Bu bağlamda, Avrupa Birliği (AB) uyum süreci hazırlıkları kapsamında 2007-2013 döneminden itibaren düzenli olarak Kalkınma Planı çerçevesinde ulusal düzeyde tüm Kurum/Kuruluş, STK ve gözlemci kuruluşların katkıları ile hazırlanan Ulusal Kırsal Kalkınma Stratejisi (UKKS) Belgesi ile kırsal kalkınma politikalarının daha yönetilebilir bir yapıya kavuşturulması amaçlanmıştır.
Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Teknik Desteği ve İlgili tüm Kurum/Kuruluş, STK ve gözlemci kuruluşların katılımıyla hazırlanan Ulusal Kırsal Kalkınma Stratejisi-III (2021-2023) belgesinin süresi 2023 yılı sonu itibariyle sona erecektir.
Bu kapsamda, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Avrupa Birliği Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başkanı Özge TEKİN’in başkanlığında, UKKS-IV ön hazırlık çekirdek grup toplantısı, ilgili Kamu Kurum ve Kuruluşlarının konu uzmanlarının katılımıyla, 08 Ağustos 2023 tarihinde Bakanlığımız 10. Kat Toplantı Salonunda gerçekleştirilmiştir. Bu toplantıda; UKKS-IV 2024-2028 çalışmaları ile ilgili yol haritası hakkında Kurumların görüşleri alınmış, toplantı iyi dilek ve temennilerle sona ermiştir. ;

Haber Tarihi : 10 / 8 / 2023
Haber Kategorisi: : 3

Bu Etkinlik ile İlgili dosyalar


Bu Etkinlik ile İlgili fotoğraf ve Videolar

Bu Etkinlikle İlgili Fotoğraf Yüklenmemiş

Diğer Haberler

ORDU İLİ YEREL EYLEM GRUPLARI ZİYARET EDİLDİ LEADER Yaklaşımının daha etkin uygulanabilmesi ve Yerel Eylem Gruplarının (YEG’lerin) mevcut durumlarının incelenmesi amacıyla; AB Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başkanı ve UKA/LEADER ekibi, 16-18 Mart 2022 tarihleri arasında Ordu’da kurulmuş olan 8 adet YEG’i ziyaret etti. Toplamda üç gün süren ziyaretler kapsamında; Oksijen YEG, Yeşildoğa YEG, Laleli YEG, Karaca YEG, Argan YEG, Aybastı YEG, Kabataş YEG, ve Çatalpınar YEG ilçelerindeki dernek ofislerinde ziyaret edilirken, aynı zamanda Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü de ziyaret edildi. YEG’lerin bulunduğu ilçelerin ziyareti sırasında, İlçe Belediye Başkanları, İlçe Tarım ve Orman müdürleri, yerelde kurulmuş ve YEG’in önemli bir paydaşı olan kadın kooperatifleri de yerinde ziyaret edilerek uygulama ile ilgili sorun ve çözüm önerileri alındı.
AB KOMİSYONU VE YÖNETİM OTORİTESİ TEMSİLCİLERİ AYAŞ VE BEYPAZARINA SAHA ZİYARETLERİ GERÇEKLEŞTİRDİ
IPARD III PROGRAMI TANITIM TOPLANTISI 19 EKİM 2023 TARİHİNDE BURDUR’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
GÜLANTA PROJESİ ETKİNLİĞİ (ÇEVRİMİÇİ) 16 ARALIK 2020